Waar ben ik mee bezig?

Posted: 14-09-2016

Het is lang stil geweest op dit blog, maar daar komt nu verandering in! Ik hoop jullie via deze pagina op de hoogte te houden van waar ik zoal mee bezig ben. 
Het nieuwe schooljaar is net begonnen, maar sinds ik vijf jaar geleden gestopt ben als muziekdocent in het onderwijs en ben gaan freelancen voelt dat toch anders. Ik heb in de zomervakantie-weken namelijk vooral lekker doorgewerkt. Voor Young Crowds schreef ik teksten voor de leerlijn Brandweer Op School. Deze teksten zullen binnenkort te lezen zijn in drie werkboekjes voor de basisschool (voor groep 3/4, 5/6 en 7/8). Hopelijk leren de leerlingen door middel van de lessen meer over brandveiligheid. Ik heb in ieder geval - door het schrijven van de teksten - gelijk een rookmelder aangeschaft! Voor een paar boekjes maakte ik ook foto's. Zo ging ik bijvoorbeeld naar Muiderberg om daar Boris (13) te interviewen en te fotograferen die een echte brand heeft meegemaakt. Een paar jaar geleden brandde de hele bovenverdieping van zijn huis af. Gelukkig heeft hij inmiddels een mooie nieuwe kamer. 

Voor Young Crowds ben ik de komende maanden bezig met het uitbreiden van de leerlijn Metropole Op School. Er zijn al zes muziek-werkboekjes voor groep 5/6 en groep 7/8, maar dit schooljaar zullen er ook zes werkboekjes voor groep 3/4 en muzieklessen voor groep 1/2 ontwikkeld worden. Nieuw in deze serie werkboekjes zijn de vlogs die we opnemen bij het Metropole Orkest. Mijn collega's Jannelieke en Freek vragen de muzikanten het hemd van het lijf en daar wordt voor de leerlingen een mooi filmpje met bijbehorende les van gemaakt. 

Ook ben ik weer aan het werk voor de Amsterdamse Kunstraad. Samen met de commissie Cultuureducatie ben ik bezig met een advies over het Basispakket. Daar kan ik nu nog weinig over zeggen, maar wordt zeker vervolgd....!

En nog een nieuwtje... ik ben zwanger en ga eind november al met verlof. De rustige weken voor de bevalling hoop ik - naast het wassen van babykleertjes - ook een beetje te kunnen gebruiken om na te denken over wat ik na mijn verlof wil gaan doen. Ga ik dan eindelijk aan de slag met het creƫren van een fotostudio in het tuinhuis? Of misschien toch weer aan de slag als muziekdocent? We zien het wel!